CHAMPAGNE MEIRHAEGHE

 

Eén van onze naar Frankrijk uitgeweken familieleden, Marie-Thérèse Meirhaeghe, is gehuwd is met François Leroy. François Leroy is - kan het beter - een champagneboer uit Montgueux, nabij de stad Troyes. 

Dit sympathieke koppel produceert een prachtige champagne met de welluidende naam Champagne Leroy-Meirhaeghe. De champagneflessen dragen niet alleen onze naam, maar zijn bovendien getooid met de kenmerken van ons familiewapen: de meermin en de dolfijnen.

 

Familieleden die op bezoek willen gaan en zelf een voorraad Champagne Meirhaeghe willen inslaan zijn van harte welkom bij Marie-Thérèse en François - wij werden er alleszins erg hartelijk ontvangen en konden er zelfs een fles geestrijk vocht bemachtigen waarin het familiewapen was gegraveerd... Praktische info vindt u op hun website zelf: Champagne Leroy-Meirhaeghe.

 

Zes flessen brut kosten 82€, ofwel 14€/fles. Rosé en demi-sec kosten 15€/fles. Magnums en groter zijn ook mogelijk, eventueel zelfs met gegraveerd wapenschild (prijs op aanvraag).