ONZE FAMILIEGESCHIEDENIS

 

 

Genealogisch onderzoek heeft uitgewezen dat alle Meirhaeghes, met of zonder Van en hoe hun naam in al zijn varianten ook moge gespeld worden, tot één en dezelfde Wortegemse struik behoren, waarvan de wortels terugreiken tot omstreeks het jaar 1200.

 

Dat we tot bij de oorsprong kunnen teruggaan is uitzonderlijk en danken we aan het doorgedreven zoekwerk van Herman Meirhaeghe (Gent), erevoorzitter van onze vereniging, die gedurende veertig jaar de afstamming van de voorbije 8 eeuwen in kaart heeft gebracht. U zal onder meer ontdekken waar de familie haar oorsprong vindt (en hoe we dat te weten kwamen), wat de familienaam van Meirhaeghe betekent en waarom een mysterieuze zeemeermin prijkt op het wapenschild van de familie. 

 

Ook de meer recente geschiedenis vindt hier haar plaats. Zo is er een fotoarchief dat het leven van familieleden documenteert en is er ook een bijdrage over de familie in de Groote Oorlog. 

 

De eigenlijke genealogie - een onafgebroken roetsjbaan doorheen de geschiedenis vanaf de eerste generatie omstreeks 1210 - vindt de lezer onder "onze stamboom".