In speculo primum spectare - 

"eerst in de spiegel kijken".

Zo luidt onze wapenspreuk.


 Een oproep is het: ken uzelf.

Want de spiegel van het verleden

is het venster van de toekomst.


Welkom!

 

 

Beste naamgenoten en familieleden,

 

De familievereniging *van* Meirhaeghe nodigt jullie van harte uit op ons familiefeest op 15 september 2024 in Wortegem-Petegem, de bakermat van onze familie.

 

Het belooft een gezellige, leerrijke en smakelijke dag te worden - voor groot en klein. 

 

Voor zij die graag fietsen wordt het bovendien ook een mooie sportieve dag, want op deze editie fietsen we de Meirhaeghe-fietsroute, met alle nodige achtergrondinfo om volop van deze route te genieten en met stopplaatsen op de belangrijkste locaties van het parcours.

 

Wil je meer informatie over deze unieke dag? Stuur dan een mailtje naar wimvanmeerhaeghe @ hotmail.com.

 

Wij zien jullie graag talrijk op 15 september in Wortegem-Petegem.

 

Het bestuur van de Familievereniging van Meirhaeghe,

 

 

Herman Meirhaeghe, Adelwijn Meirhaeghe, Lucien Van Meirhaeghe, Riko Van Meirhaeghe, Roland VanMeirhaeghe, Wim Vanmeerhaeghe

 

 

Een vergeten/verloren twijg op de familiestamboom geënt: de Meyerhaeghes (2023)

Alweer een nieuwe bijdrage aan de familiegeschiedenis! Lucien Van Meirhaeghe en Herman Meirhaeghe brengen ons het verhaal van een tak *van* Meirhaeghe waar ze nog geen weet van hadden bij het verschijnen van de familiegenealogie: de Meyerhaeghes. Deze vergeten loot konden ze enten op de grote familiestamboom. 

Meer weten? Zie onder Aanvullingen 

 

De Duitse tak van de Meirhaegheboom

Post uit Duitsland... Via een verrassende email van een nazaat van de familie aan onze vereniging komen we een naar Duitsland uitgeweken tak van de familie op het spoor...

Meer weten? Zie onder Aanvullingen

 

 “Le fabuleux destin d’ Adolpha Van Meerhaeghe”

Maak kennis met het schokkende levensverhaal van Adolpha Van Meerhaeghe. Over haar erg bewogen en diep problematisch leven in de marginaliteit – armoede, misbruik, familiaal geweld, alcoholisme, doodslag, gevangenis - schreef Adolpha een autobiografisch boek : “Une vie bien renger d’Adolpha”,dat ik uit het Frans vertaalde.               

Meer weten? Zie onder Artikels

 

Derde druk Familiegenealogie *van* Meirhaeghe 

is nog steeds beschikbaar.

Acht eeuwen familiegeschiedenis, verhaald in twee boekdelen - een uniek werk van de hand van onze stambewaarder Herman Meirhaeghe. 

U kan uw exemplaar bestellen door een eenvoudig mailtje aan Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of via de pagina contact van deze website. De beide boekdelen samen (840 pagina's) kosten 55€.